google-site-verification=yzqD_XfQHuf1updDFHefGSqvYTGJ1ewqsOwg-uLmpKk
 

Hanna Tuominen

Hanna Tuominen on helsinkiläinen runoilija ja pianisti. Taiteilijana hän inspiroituu etenkin eri taiteenalojen välisistä ulottuvuuksista.


Tuominen on saavuttanut pianistina menestystä monissa kansainvälisissä yhteyksissä. Näistä mainittakoon Sanremo Classico -pianokilpailu Italiassa, Ciutat de Mallorca -kilpailu
Espanjassa, Arcachonin pianokilpailu Ranskassa sekä Friedrich Kuhlau -kilpailu Saksassa. Liedpianistina hänet on palkittu Kangasniemen liedpianistikilpailussa ja Melartin
kamarimusiikkikilpailun liedduo-kategoriassa.

Akateemisen koulutuksensa Tuominen on saanut Sibelius-Akatemiassa, jossa hän vuonna 2005 suoritti pianon A-tutkinnon prof. Matti Raekallion johdolla erinomaisin arvosanoin valmistuen samalla musiikin maisteriksi.


Sibelius-Akatemian lisäksi Tuominen on opiskellut pianonsoittoa mm. Turun konservatoriossa, Tallinnan Georg Ots-musiikkikoulussa sekä Lyonin konservatoriossa.
Tuominen on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla opettajinaan esim. Jiri Hlinka, Alicia de Larrocha ja Liisa Pohjola. Lied- ja kamarimusiikissa
hänen merkittävimpiä ohjaajiaan ovat olleet Ilmo Ranta sekä Ralf Gothóni.

 

Hanna Tuominen on soittanut orkesterien solistina ja konsertoinut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa. Hänen solistiseen ohjelmistoonsa kuuluu huomattava määrä Olivier Messiaenin sävellyksiä, mm. laaja ”Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus” -teos kokonaisuudessaan.
 

Kirjoittamista Tuominen on opiskellut Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa. Runoilijana hän debytoi helmikuussa 2020 Kaikki vesi kädellä -kokoelmalla. Aviadorin kustantama esikoisteos sai innostuneen vastaanoton ja on Tiiliskivi-palkinnon finaalissa. Tuomisen toinen kirja on lapsille suunnattu Itikkaralli, joka ilmestyy Anna Helmisen kuvittamana kesällä 2021. Itikkarallista tehdään myös runolevy, jonka musiikin on säveltänyt Uljas Pulkkis.